Vaivorykštinis upėtakis

Vaivorykštinis upėtakis

Produkto kategorija

Žuvis

Produkto pavadinimas

Vaivorykštinis upėtakis 1-2kg

Pakuotėmis

~20 (Kg)

Kaina

5.50€/kg , 110€/20kg

Išdorojimas

Skrostas, be galvos

Produkto tipas

Šaldyta

Gamybos metodas

Sužvejota

Laikymo temperatūra

-18C

Kilmės šalis

Škotija

Lot. pavadinimas

Oncorhynchus Mykiss

Aprašymas

Vaivorykštinis upėtakis (lot. Salmo gairdneri rich), arba plienagalvė lašiša – lašišažuvių žuvis, priklausanti lašišinių šeimai. Kūnas verpsto formos, iš šonų plokščias, žvynai nedideli. Nugara plieno spalvos su juodomis dėmelėmis, šonai sidabriški, pilvas pilkšvai baltas. Neršto periodu išryškėja plati oranžinė juosta, einanti išilgai šonų viduriu, ypač būdinga patinams.

Upėtakis yra puikus pasirinkimas norintiems lengvai paruošiamos, maistingos ir sočios žuvies savo racione. Gamybos procesą palengvina tai, kad nuo šios žuvies nereikia nuimti žvynų, nes nuvalius mažus žvynelius, nusiima ir plonas natūralios žele sluoksnis, padedantis išlaikyti natūralią drėgmę gaminant. Norint paruošti upėtakį sveikai, rekomenduojama jį geriau virti vandenyje ar garuose, taip pat kepti ant grotelių. Pagardinimui labiausiai tinka mėta, raudonėlis, sviestas, kaparėliai, pomidorai, kumpis, citrina, mažieji svogūnėliai. Rekomenduojama naudoti švelnaus skonio aliejus – stiprių kvapų aliejai gali susimaišyti su žuvienos skoniu. Kepant upėtakį, jokiu būdu jo neperkepkite – pagamintas upėtakis turi būti drėgnas ir minkštas, tinkamas kabinti šakute.

Ši žuvis ne tik skani, bet ir labai sveika – joje gausu žuvų taukų, proteinų, Omega-3 rūgščių, kurios padeda greitai pasisotinti ir tuo pačiu skatina medžiagų apykaitą.