Atlantinė silkė

Atlantinė silkė

Produkto kategorija

Žuvis

Produkto pavadinimas

Atlantinė silkė 350+

Pakuotėmis

20 (Kg)

Kaina

2.00€/kg , 40€/20kg

Išdorojimas

Su galva, neskrosta

Produkto tipas

Šaldyta

Gamybos metodas

Sužvejota

Laikymo temperatūra

-18C

Kilmės šalis

Norvegija

Lot. pavadinimas

Clupea Harengus

Aprašymas

Atlantinė silkė (lot. Clupea harengus) – viena iš gausiausių žuvų rūšių pasaulyje ir populiariausia tarp Lietuvos vartotojų. Silkė – viena riebiausių žuvų, jos riebalai pasisavinami lengvai, apykaita kitokia nei gyvulinių riebalų, todėl nereikia baimintis priaugti svorio. Mėgstantieji silkės patiekalus teigia, kad kuo silkė riebesnė, tuo ji skanesnė. Mokslininkų žiniomis kuo žuvis riebesnė, tuo ji sveikesnė žmogaus organizmui. Maistine verte ir kokybe ji artima laukinei lašišai. Silkėse gausu širdies kraujagyslėms reikalingų omega 3 riebalų rūgščių, vitaminų D, B12, seleno. Silkę reguliariai valgantys žmonės rečiau peršąla, rečiau serga infekcinėmis ligomis, geriau mato vyresniame amžiuje ir netgi dažniau išvengia akių ligų. Sergantieji inkstų ir kepenų ligomis bei turintieji opų ar aukštą kraujospūdį, silkę turėtų vartoti saikingai. Žinoma, visiškai jos nereikėtų atsisakyti, tik sūdytą silkę prieš vartojimą patariama išmirkyti piene arba stiprioje arbatoje, taipogi tinka valgyti ją virtą.